Najnowsze informacje

Moje przemyślenia

Blog

Atrakcyjne szczegóły odnośnie borówki amerykańskiej.

Korzyści lecznicze incydentalne z borówki bądź jedzenia zawierającej autentyczne czernicy innymi słowy soku spośród dziewiczych czernicy są spore. Poszukiwania zawsze dowodzą, iż tego rodzaju owoc

zawiera sprężyste antyoksydanty, które przechowują nim różnorodnymi chorobami. Poza tym wytwór istnieje cało innych witamin dodatkowo minerałów potrzebnych dla czerstwego mięsa.
Borówka amerykańska wyprowadzała spośród Ameryki Borealnej tudzież nie pojawiła się do lądzie europejskim aż na lat 30. XX wieku. Aktualnie flora jest hodowana także w Australii, Innowacyjnej Zelandii dodatkowo jakich proporcjach Ameryki Południowej. Istnieje wieloletnia tudzież wiecznie rozkwita w środku lata. Roślina powinno dwójka pryncypialne odmiany krzaków. Dzika model wzrasta wcale skromnie nad ziemią i jest zwana borówką niskobłoniową; milsza mutacja owo pielęgnowana roślina o nazwie borówka obszerna. 	borówka amerykańska
Owoc krzewu jagodowego posiada konstelacja sferyczny również należy dookoła pół cala wielkości. Gdy dojrzeje, borówka czarna posiada zabarwienie granatowy ewentualnie niebiesko-fioletowy. Smak zastępuje się w stosunku od dojrzałości wytworów; zdanie staje się skromniej kwasowy oraz dużo słodszy, im dłużej czernica istnieje do krzaku. Informacje o skrywaniu jagód Surowe jagody są znamienitym asortymentem do zakąskę. Średni numer ilości to coś koło tego dwóch także pół uncji, co tasuje się do o tyle o ile pięćdziesiąt średnich formatów czernicy. Racja włącza circa czterdziestu kalorii; bez mała żadna z tych kalorii nie wywodzi spośród tłuszczu. Oczywiście nie powinno cholesterolu oraz wyłącznie nieznaczna poziom sodu. Owoc jadalny zgina się głównie spośród cukrów z circa siedmiu holendrów węglowodanu tudzież dwóch gramów błonnika w jakiejś racji.
Chociaż czernicy mieszczą malutkie porcje odmiennych witamin a minerałów, są one umiane przeważająco z uzupełniania witamin C dodatkowo K a także minerału umianego w charakterze mangan. W faktyczności, wiernie z dyrektywami Departamentu Rolnictwa Klasów Stłoczonych, plon ów stanowi jakąś piątą promowanej codziennej części manganu również czwartą dzienną liczba witaminy K. Mało tego, jagody mają małą kwant witamin z gromad B, które zaopatrują żywiołowość na mięsa.